<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Yerba Mate Antaa Energiaa Arkeen

Julkaistu 31.08.2017 | Aihe: Tee, Jälleenmyynti ja kahvilat

Warrior Coffee Yerba Mate

Oletko ikinä kuullut juomasta, jossa yhdistyvät teen ja kahvin parhaat ominaisuudet? Se on mate. Warrior Coffeen luomu Yerba Mate on täällä ja voit ostaa sen verkkokaupastamme! Saammeko esitellä uuden ystävämme?

Kahvia? Teetä? Ei kun matea! Olet saattanut kuulla matesta – tai jopa maistanut sitä, mutta se on edelleen varsin tuntematon useille länsimaissa. Maten juuret ovat Etelä-Amerikassa, jossa se on ollut suuressa roolissa arjesta juhlaan jo vuosisatoja. Uskotaan että mate ruokkii ruumista sekä sielua. Jotkut jopa sanovat sen tuovan parhaat ominaisuudet esiin sekä teestä että kahvista samassa paketissa.

 

Warrior Coffee Yerba Mate

 

MITÄ ON MATE? 

Matea saadaan puusta nimeltään yerba mate (Ilex paraguariensis), joita kasvaa Etelä-Amerikassa. Yerba maten lehdet kerätään käsin, kuivataan, hienonnetaan ja varastoidaan. Tätä rouhetta kutsutaan mateksi, jonka maku muistuttaa etäisesti vihreää teetä. Matessa on useita tärkeitä ravintoaineita: vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja kuten esimerkiksi kaliumia, rautaa, natriumia sekä A-, B- ja C-vitamiineja. Lisäksi se sisältää ksantiineja, joihin myös kofeiini luokitellaan. Ksantiinit tunnetusti parantavat suorituskykyä niiden piristävän vaikutuksen lisäksi.

KUINKA MATEA VALMISTETAAN? 

Perinteinen tapa valmistaa matea on mate-kupilla, josta se nautitaan metallisella pillillä nimeltään bombilla. Bombilla suodattaa maten lehdet päästäen matessa haudutetun juoman läpi nauttijansa suuhun. Etelä-Amerikassa maten valmistaminen ja nauttiminen on rituaalinomainen sosiaalinen tapahtuma. Matea nautitaan Etelä-Amerikassa usein pitkin päivää, jotta vahvistetaan tämän maagisen juoman hyötyjä. Sosiaalisissa tilanteissa samaa mate-kuppia kierrätetään porukassa yhdessä nauttien. Suosittelemme, että tutustut maten maailmaan helposti joko teen tapaan teepussissa hauduttaen tai esimerkiksi pressopannulla valmistaen. 

 

Warrior Coffee Yerba Mate

 

Maten terveyshyödyistä on tehty useita tutkimuksia, mutta voit nauttia maten taiasta sekä uniikista mausta ilman sen suurempia odotuksia supervoimista. Jos saat siitä kuitenkin arkeen lisää energiaa, älä säikähdä; se on vain maten tapa saada ystäviä!

 

MATEN VALMISTUS HAUDUTTAEN 

  • 2-4 g matea/ 2 dl 
  • Kuumaa muttei kiehuvaa vettä
  • Haudutusaika: 4 min
  • Sopii hyvin: hunajan/ inkiväärin/ sitruunan/ appelsiininkuoren kanssa

1. Keitä vesi max 80 asteeseen
2. Lisää matea suodatinpussiin ja anna hautua 4 minuuttia
3. Nauti

 

Veden lämpötila on olennainen matea valmistaessa. Maten tulisi hautua noin 70-80 asteisessa vedessä (tällä keittimellä kontrolloit veden lämpötilan helposti). Kiehuva vesi tuo matesta esiin kitkerän maun. Voit huoletta täyttää kuppisi muutamaan otteeseen lämpimällä vedellä, sillä matesta irtoaa makua paremmin kuin teetuotteista. Muista tällöin kuitenkin lisätä haudutusaikaa. 

 

null
 

 

Voi & Yerba MATE RESEPTI

  • 2–4 g matea/ 2 dl
  • 1-2 ruokalusikallista kirkastettua voita eli gheetä
  • 1-2 ruokalusikallista kookosöljyä tai MCT-öljyä
  • Sopii hyvin: kanelin / inkiväärin / kurkuman tai macan kanssa

1. Hauduta mate
2. Sekoita haudutettu mate sekä haluamasi ainesosat blenderissä
3. Nauti ja energisöidy maten tuomista supervoimista!

 

Herkullisia hetkiä maten parissa! 

 

 


Warrior Yerba Mate!

Tervetuloa matkalle maten kanssa. Yerba mate on mainio vaihtoehto nautittavaksi myös päivinä, joina et välttämättä tahdo juoda kahvia. Löydät maten verkkokaupastamme - tutustu tarkemmin luomulaatuisen yerba mateemme!


Maista nyt! 

Julkaistu 31.08.2017
Aihe: Tee, Jälleenmyynti ja kahvilat