<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Warriorin sisukas tarina laduilta

Julkaistu 16.02.2018 | Aihe:

Lapponia Ski Race 2016

Useimmilla meistä on unelma, johon ei syystä tai toisesta ole vielä tarttunut. Samuli, Warrior Coffeen arjen soturi, päätti jättää työnsä toteuttaakseen hänen unelmansa ja ryhtyi huippu-urheilijaksi yhden kilpailukauden ajaksi. Samuli on valkokaulukseen pukeutuva yritysjohtaja, pienen pojan isä sekä viikonloppuisin levyjä pyörittävä DJ. Lue Samulin inspiroiva tarina - tällä soturilla on asenne kohdillaan!

I AM A WARRIOR

Minun nimeni on Samuli Syrjänen. Olen valkokaulukseen pukeutuva yritysjohtaja ja isä, joka päätti toteuttaa unelmansa ja ruveta ammattimaiseksi murtomaahiihtäjäksi. Minä olen Warrior. Tässä blogi-postauksessa kerron lisää taustoistani sekä tarinan siitä, miten päädyin toteuttamaan unelmani. Lisäksi kerron rakkaudestani kahviin.

 

MATKANI MURTOMAAHIIHTÄJÄKSI

Ensimmäiset muistoni hiihtämisestä sijoittuvat maaseudun laduille. Vietin lapsuusvuosina paljon aikaa lomakodissamme, jonka lähistöllä tein ensimmäiset hiihtolenkit edesmenneen isäni kanssa. Teininä harrastus syveni. Kävimme isäni kanssa pitkillä hiihtolenkeillä metsien lumisilla laduilla. Minulla on monta rakasta muistoa kuvankauniista aurinkoisista päivistä hiihtoladuilla. Jo silloin hiihtäminen tuntui luontevalta tavalta liikkua. Meillä oli aina lämmintä juotavaa sekä hedelmiä mukana repuissamme. Innostus ajoi minut paikallisen urheiluseuran harjoituksiin ja päädyin myös kilpailemaan nuorten sarjassa. Kilpaurani kuitenkin hiipui, kun valmistuin koulusta ja muutin työn sekä opiskeluiden perässä Lontooseen.

Kun olin suorittanut opintoni Lontoossa, palasin Suomeen ja into hiihtää sai taas kipinää. Asiat johtivat toiseen ja aloin taas hiihtää kilpaa ultramatkoilla. Löysin pian hetken kadoksissa olleen intohimoni hiihtoon. Aluksi kilpaileminen ei juurikaan ollut tavoitteellista – lähinnä olin tyytyväinen, että pääsin ehjänä maaliin. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja halusin pärjätä paremmin. Päätin tehdä kilpailemisesta tavoitteellisempaa, joka johtikin hyviin tuloksiin muutaman vuoden säännöllisellä harjoittelemisella.

Useamman vuoden olen unelmoinut ottavani vapaata työelämästä ja eläväni huippu-urheilijan elämää.

Viimeisen vuosikymmenen aikana olen harjoitellut treeniohjelman mukaan, joka on määrällisesti 400-500 tuntia treeniä vuoteen. Urheiluun, kuten muihinkin elämän osa-alueisiin, kuuluu ylä- ja alamäkiä. Kovan kestävyysurheilun harjoittelun, hektisen työelämän aikataulujen sekä isyyden yhdistäminen ei ole ollut aina helppoa. Useamman vuoden olen unelmoinut ottavani vapaata työelämästä ja eläväni huippu-urheilijan elämää. Realistisesti, työt mitä teen eivät ole yhdistettävissä urheilijan elämäntapojen vaatimuksiin.

Viime syksynä, 2017, päätin tehdä unelmistani totta: jätin työt ja päätin harjoitella sekä elää kuin ammattilaisurheilija yhden kilpailukauden ajan. Päätös sai kipinän muutaman heikomman kilpailun jälkeen, jolloin en suoriutunut niin hyvin kuin ominaisuuksien puolesta olisi ollut mahdollista. Sairastelin paljon, joka hankaloitti kuntopiikin optimoimista kilpailuihin. Pettymys näiden kilpailujen jälkeen oli kova ja tiesin, että pystyn parempiin tuloksiin sekä saamaan kropastani vielä enemmän irti.

 

 

 

TAVOITTEENA LAPPONIA-HIIHTO

Muistan päätöksen hetken ikuisesti. Olin pitkällä vaelluksella Hetta-Pallas reitillä, Pallas-Yllästunturin Kansallispuistossa, viime syyskuussa. Kun palasin vaellukseltani sivilisaation pariin, lähdin heti keräämään tukijoukkoja ympärilleni. Tämä ryhmä koostuu valmentajasta, mentorista, hierojasta, kiropraktikosta ja suksihuoltajasta. Siitä päivästä lähtien, kun sain taustatiimin kasaan, olen harjoitellut tavoitteeni kirkkaana mielessäni. Tavoitteenani on Lapponia –hiihto, joka järjestetään huhtikuun toisella viikolla Länsi-Lapissa arktisilla tuntureilla. 

Lapponia on hiihtokauden päättävä ultrahiihtotapahtuma, joka koostuu kolmesta osa-kilpailusta viikossa: maanantaina Olostunturilta alkava 60km pitkä Keimiön Kiekerö, keskiviikkona Vuontispirtiltä alkava 50 km pitkä Himmelriikin Hiihto sekä perjantaina hiihdetään Hetasta Olostunturiin. Viimeiselle reitille tulee pituutta 80 km. Kilpailu käydään useiden Suomen kovimpien ammattihiihtäjien sekä joidenkin kansainvälisten vapaahiihdon kärkihiihtäjien kesken. Tietämykseni mukaan tämä on fyysisesti maailman haastavin hiihtokilpailu sen luonteen sekä haastavien reittien ansioista. Jopa useimmille olympiatason urheilijoille Andrus Veerpalusta Iivo Niskaseen Lapponia-hiihdon arktiset tunturireitit ovat olleet sen verran haasteellisia, että hekään eivät ole kyenneet kilpailua voittamaan. Voittaminen vaatii paljon henkisesti sekä fyysisesti - sekä täydellisen onnistumisen.

 

Lapponia Ski Race 2016

 

RAKKAUTENI KAHVIIN

Olen myös kahvin harrastelija. Kahvilla on ollut iso merkitys elämässäni koko aikuisiän ajan. Ylensä juon kupin kahvia aamulla, kupin lounaalla sekä kupin tai kaksi boostatakseni treenisessioitani. Nautin laatukahvista ja nykyään jauhan papuni itse tuoreista pavuista.

Seuraa matkaani Lapponiaan Warrior Coffeen blogista sekä sosiaalisesta mediasta. Käy kurkkaamassa myös minun Instagram-tilini, jossa päivittelen kuulumisia treenikaudelta Lappooniaan.


Samulin tarina jatkuu!

Samuli, Warrior Coffeen arjen soturi, päätti jättää työnsä toteuttaakseen unelmansa ja ryhtyi huippu-urheilijaksi yhden kilpailukauden ajaksi.

Lue täältä, kuinka Samulin tarina jatkuu!

Julkaistu 16.02.2018
Aihe: