<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Warrior Coffee Ambassador: Nooralotta Neziri

Julkaistu 27.10.2017 | Aihe: Warriorit

Nooralotta-Neziri-Warrior-Coffee

Warrior Coffeen uusi lähettiläs on Nooralotta Neziri! Nooralotta on aitajuoksija, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa Suomen ennätys 100 metrin aidoissa. Nooralotta on ensimmäinen suomalainen nainen, joka alitti 100 metrin aidoissa maagisen 13 sekunnin rajan. Kuinka Nooralotan ura aitajuoksijana alkoi? Entä miten Nooralotta juo kahvinsa?

 

Olen Nooralotta neziri ja olen Warrior

Olen aitajuoksija Nooralotta Neziri and I am a Warrior. Kerron teille tässä blogikirjoituksessa vähän taustastani, kilpaurheilu-urastani sekä siitä, millainen rooli kahvilla on minun elämässäni.

Aloitin yleisurheilun harrastamisen 8-vuotiaana, kun muutimme uudelle paikkakunnalle Porissa. Vuotta aikaisemmin meidän koko perhe joutui rajuun hirvikolariin, jossa äitini vammautui pysyvästi. Aikaisemmat suunnitelmamme muuttuivat ja päädyimme Porin Kyläsaareen. Siitä se sitten lähti: minun urheilu-ura. Kyläsaaren ikivanhalla murskaradalla. Monet ovat kysyneet, että haaveilinko jo silloin Olympialaisista tai arvokisamitaleista. Vastaus on ei - en haaveillut. Silloin en osannut edes kuvitella sen olevan mahdollista! Itse asiassa olin lapsena nähnyt televisiosta senaikaisia hirmuisen kokoisia naisjuoksijoita, jonka johdosta en meinannut millään suostua 16-vuotiaana salille. Enhän minä halunnut näyttää heiltä! Huomioitavaa on, että nyt 24-vuotiaana lempiharjoituksiani ovat juurikin voimaharjoitukset.

 

MATKA HUIPPU-URHEILIJAKSI

Noin 16-vuotiaana aloin ymmärtämään mahdollisuuksiani aitajuoksijana, kun kauden loputtua olin maailmantilaston kolmantena ikäluokassani. 17-vuotiaiden sarjassa juoksin nuorten Suomen ennätyksen sekä voitin EYOF-kilpailut. (EYOF, eli Euroopan nuorten Olympiafestivaalit, on kilpailu, jossa nuorilla urheilijoilla on mahdollisuus päästä kilpailemaan kansainvälisellä tasolla sekä oppia Olympialaisten arvomaailmaa tärkeän kilpailukokemuksen lisäksi.)

Kaikki vuodet eivät kuitenkaan olleet nousujohteisia. Saavutin ennätyksiäni, mutta samalla tuli myös vaikeita aikoja. Suurimmat vaikeudet alkoivat siitä, kun minun varvas leikattiin. Haava tulehtui ja olin rajulla antibioottikuurilla. Antibioottikierteen seurauksena vietin kaksi seuraavaa vuotta jatkuvassa sairastelukierteessä. Leikkausvuonna olin asettanut päätavoitteekseni mitalin Kanadan U20 MM-kisoissa, mutta jäin viidenneksi. Pettymys oli VALTAVA. Silloin päätin, että seuraavana vuonna nappaisin sen kirkkaimman mitalin nuorten EM-kisoista. Ja sen minä tein. 

Pettymys kumottu!

 

Nooralotta Neziri

 

KAHVIN ROOLI URHEILUSUORITUKSESSA


Pian kahvi astui osaksi elämääni. Olin todella väsynyt jatkuvasti, jonka seurauksena yritin aloittaa energiajuomien nauttimisen ennen kilpailusuoritusta. En pitänyt niiden mausta ja siihen aikaan hinta tuntui aivan liian kovalta, joten pakotin itseni juomaan kahvia. Tavoitteeni oli yksinkertaisesti piristää itseäni suorituksen ajaksi, joten en kahvin käyttöä sen syvemmin miettinyt. Mustana nopeasti alas ja kofeiinia koneeseen! 

Kahvin tielle kuitenkin jäin. Vaikkakin nykyään kahvin laatu ja maku ovat mulle erittäin tärkeitä, niin edelleen juon kahvini mustana. Toki hieman enemmän nautiskellen!

En voi sanoin kuvailla, kuinka mahtavaa oli saavuttaa unelmia todeksi. Lähes kaikki juoksuni olivat nopeampia kuin koskaan ennen.

LEVON KAUTTA HUIPPUTULOKSIIN

Hyppään nyt U20 ajoista ihan lähivuosiin. Viime vuosi, eli vuosi 2016, oli koko urheilu-urani upein. En voi sanoin kuvailla, kuinka mahtavaa oli saavuttaa unelmia todeksi. Lähes kaikki juoksuni olivat nopeampia kuin koskaan ennen. Voitin sellaisia urheilijoita, joiden kantapäitä olin aiemmin katsonut. Edustin Suomea olympiavälierissä! Jalka oli oven välissä aivan maailman huipulle…

Aina asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Seuraavana syksynä alkoivat ongelmat, jotka vaikuttivat jaksamiseeni. Koin jatkuvasti pieniä vaivoja ja kärsin loukkaantumisista. Kärsin toistuvasta flunssasta sekä mahataudeista. Viime kauteen eivät omat voimani enää riittäneetkään, sillä keho ja mieli eivät enää suorittaneetkaan kuten huippu-urheilussa pitää. Kesäkausi 2017 oli pakko keskeyttää, mikä on yksi kamalimmista päätöksistä kilpaurheilijalle. 

Nyt hetken hengähdystauon jälkeen olen saanut levähdettyä ja suunnattua katseeni uusiin tuuliin ja isoihin tuleviin muutoksiin.

Tästä urani jatkuu entistä ehompana,
sillä olenhan minä Warrior!

 

Nooralotta Neziri

 

Warrior Coffee Nooralotta Neziri
 
Nooralotta Neziri Kuva: Markku Lempinen ©

 


Nooralotta Nezirin suositus: Warrior Coffee Peru Medium

Hyvä kahvi on kuin taikaa. Syntisen herkullinen Warrior Coffee Peru on täydellisyyteen paahdettu (keskipaahto) käsin poimituista, luomulaatuisista kahvimarjoista. Sen silkkinen maku on täynnä vivahteita suklaasta ja pähkinästä – luoden kokemuksen puhtaimmasta mahdollisesta nautinnosta. Kun valitset luomulaatuisen artesaanipaahtimon kahvin, saat virheettömän maun, joka kerta.

Mutta varo; kun pääset kiinni hyvään,
ei ole paluuta takaisin huonoon.


Maista nyt!

Julkaistu 27.10.2017
Aihe: Warriorit