<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Näin nostat yritysimagoa ja työhyvinvointia kahvin avulla

Julkaistu 12.04.2017 | Aihe: Ajankohtaista, Kahvikone työpaikalle

kahvikulttuuri.tyopaikka-2

Tiedän, että sinäkin tiedät. Suomessa juodaan maailman eniten kahvia henkilöä kohden vuodessa. Määrällisesti puhutaan noin kymmenestä paahdetusta kilosta Coffea Arabica –puskan marjojen sisältä löytyviä papusia. Se tekee vuodessa noin 2-3 kupillista kahvia per jokainen suomalainen, ihan jokaisena vuoden päivänä. Nyt puhutaan siitä miten kahvi nostaa yritysimagoa ja työhyvinvointia.

Perustin vuonna 2014 Warrior Coffee –yrityksemme, koska olin jo yli 10 vuotta litkinyt pääosin huonolaatuisia, päänsärkyä ja vatsavaivoja aiheuttavia kahveja aiempien työnantajieni, asiakkaideni sekä kumppanien toimistoilla. Samalla huomasin toistuvasti kahvitauon suuren merkityksen lähes jokaisella toimistolla sekä työpaikalla. Sitten tajuntaan iski jotakin.


Miten on mahdollista että maassa, jossa juodaan eniten kahvia ja jossa meillä on ainoana maana työsopimuksissa kirjattuna kahvitauko, juodaan pahaa kahvia näin paljon?


Ajatus jäi hautomaan, kehittyi ja nyt jo kolmen vuoden ajan meidän ydinliiketoimintaa sekä missio onkin ollut työpaikkojen kahvikulttuurin parantaminen.


No miten kahvi sitten liittyy oleellisesti koko bisneksen, brändin ja henkilöstön hyvinvointiin?

Ota kuppi hyvää kahvia, paljastan tämän alla.


Huomio henkilöstön ja liiketoiminnan johtaja!


Juuri sinä, haluan keskustella kanssasi liiketoimintanne tulevista suunnista, sparrata teknologioistanne, vinkata sopivia asiakkaita, rekryjä tai kumppaneita teille. Voimme keskustella myynnistänne, markkinoinnistanne sekä brändistänne – haluan innostua kanssanne siitä mitä ja miten te teette asioita!


”Okei, kiva juttu, kiitos..miten tää liittyy kahviin?”

1) Laadukas kahvikulttuuri työpaikalla parantaa työntekijöiden viihtyvyyttä, sitoutumista työhön ja työntantajaan, toimii rekrytointivalttina ja tasapainottaa toimistosoturien päiviä ja viikkoja. 


Työnantajamielikuva & työviihtyvyys, check!


2) Laadukas kahvikulttuuri työpaikalla ja toimistolla kohottaa yrityksen brändimielikuvaa tuodessasi asiakkaan viihtyisään toimistoon, jossa tarjoat hänelle TOP3-kahveihin menevän kahvikokemuksen.


Laatumielikuva, brändimielikuva & myynti, check!


Sainko huomiosi?


Hyvä. En ole tavannut montaakaan yrityksiään kehittäviä ja johtavia ihmisiä, joita edellä mainitut kaksi asiaa eivät kiinnosta. Onneksi. Panostatpa vähän tai paljon toimiston kahvikulttuuriin, panosta tärkeimpiin asioihin ja liitä se kokonaisvaltaisemmin liiketoimintaanne ja tulokset puhuvat puolestaan.


Otetaan pari esimerkkiä:


Esimerkki 1: lahjakas työnhakija


Lahjakas työnhakija on niin kiitollisessa tilanteessa, että hän voi tyytyväisenä valita kahdesta työnantajasta missä jatkaa uraansa. Työnantajaehdokkaat ovat muutoin tasavertaisia, mutta toisella toimistolla on panostettu työhyvinvointiin ja laadukkaaseen kahvikulttuuriin, toisella toimistolla ei. Mitä luulette, kumman työpaikan työnhakija valitsee?


Esimerkki 2: laadukas kumppani


Potentiaalinen asiakas on rajannut kumppanivaihtoehtonsa kahteen samanlaisia ratkaisuja tarjoavaan yritykseen, joista Sinun yrityksesi on toinen. Kilpailevassa yrityksessä ei ole juurikaan panostettu toimiston viihtyvyyteen, ensivaikutelma jäi korkeintaan keskinkertaiseksi ja tarjoiltu kahvi oli tunteja pannussa virttynyttä tervaa. Sinä taas olet panostanut työpaikkasi viihtyvyyteen, työntekijöiden hyvinvointiin sekä kahvikulttuuriin. Luot lähtemättömän vaikutuksen ja tarjoat kahvielämyksen potentiaaliselle asiakkaalle. Mitä luulet, kumman kumppanin asiakas valitsee?


Mutta eikös kahvi nyt ole vain kahvia?


Molemmissa ylläolevissa esimerkeissä toisessa yrityksessä kahvia on lähestytty ”vain kahvina” ja toisessa kahvilla on suurempi rooli. Tiedän kokemuksesta, että molemmissa esimerkeissä vaakakupit päätökseen olisivat olleet vahvasti kallellaan yrityksiin, joissa kahvikulttuuriin on panostettu.


Työpaikan laadukkaan kahvikulttuurin kulmakivet ovat:


  1. Liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin näkökulmasta johdettu ja toteutettu suunnitelma (ei pelkästään pakollinen, mahdollisimman edullinen kuluerä)
  2. Laadukkaasti ja yhtenäisesti mietityt ratkaisut työviihtyvyyden, tilaratkaisujen, konseptin, laitteiden sekä tietysti laadukkaan kahvin ja kahvikumppanin osalta (valitse mielellään sellainen, joka ymmärtää liiketoimintaanne ja kahvia)
  3. Uuden kahvikulttuurin kevyt jalkautus osaksi yrityskulttuuria – vähintään pieni koulutus henkilöstölle, innostus kahvia ja laadukasta, lakisääteistä kahvitaukoa kohtaan (ah, vähemmän sairaspoissaoloja, fiksumpaa ja tuottavampaa työtä)

Kiitos, kun jaksoit lukea tänne asti. Toivottavasti onnistuin herättelemään kahvin avulla ajatuksia ja intohimoja työhyvinvoinnin, myynnin ja kahvin suhteen. Mikäli teillä juodaan vielä pahaa kahvia töissä, anna meidän auttaa helposti.

Warrior Coffee on suomalainen kahvikulttuurin palveluyritys, joka auttaa konseptoimaan kahvikulttuuria työpaikoille, toimittaa/asentaa/huoltaa koko Suomeen laadukkaat kahvilaitteet ja tietysti paahtaa rakkaudella Suomessa luomulaatuisia kahveja työpaikoille. Tämä ei ole koskaan asiakkaidemme ydintoimintaa tai osaamista, mutta meille se on. Siksi meiltä saa kaiken mitä työpaikan laadukas kahvikulttuuri edellyttää. 


Mikäli nämä asiat resonoivat luettuasi tämän tekstin, ota yhteyttä!


Intoa ja iloa elämään toivottelee,

Riku


LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA

Opi kaikki tarpeellinen onnistuneen kahvikulttuurin luomiseksi toimistolla - lataa ilmaiseksi 70-sivuinen kuvitettu oppaamme!

Sisältö:

  • Kahvikulttuurin merkitys työpaikoilla
  • Vinkit täydellisen kahvihetken luomiseksi
  • Kahvilaitteiden valinta työpaikalle
  • Espressolaitteen hankinta työpaikalle
  • Kahvin myyntihinnan muodostuminen
  • Kahvin paahtamisen ABC
  • Voikahvi ja tee

LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA TÄSTÄ

Julkaistu 12.04.2017
Aihe: Ajankohtaista, Kahvikone työpaikalle