<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Kohti tokion olympialaisia - Elina "ElluGee" Gustafssonin tarina

Julkaistu 05.04.2019 | Aihe: Ajankohtaista, Warriorit

ElluGee-nyrkkeilijä2

Elina Gustafsson on olympiatyylin nyrkkeilijä, joka on nuoresta iästään huolimatta voittanut jo useita titteleitä;  kuten MM-pronssia 2016, EM-kultaa 2018 sekä useampia Suomen mestaruuksia. Elina, lempinimeltään Ellu Gee, on myös Warrior Coffeen brändilähettiläs.

Hyppää tästä Elinan videohaastatteluun >>

Elinan tavoite on Tokion Olympialaiset 2020. Elina onkin yksi kiinnostavimmista suomalaisista urheilijoista kesäolympialaisissa. Elinan nimi nousee esille, kun puhutaan Suomen mitalitoivoista. Kun Elinalta kysyy hänen tavoitteistaan Tokiossa, hän ei pelkää sanoa tavoitteen olevan korkein palkintopallisija. Ensimmäiset olympiakarsinnat käytiin 2018.

Elina on myös tunnettu tasa-arvon kannattaja. Elina puhuu oikeudenmukaisuudesta ja seisoo rohkeasti omien arvojensa takana. Hän myös kertoo avoimesti naisurheiluun liittyvistä haasteista, joita harva urheilija uskaltaa tuoda esiin.

Elina on esikuva nuorille. Elina teki historiaa olemalla ensimmäinen nyrkkeilijä, joka palkittiin vuoden 2018 Tampereen vuoden urheilijana. On kysymättäkin selvää, että Elina on Warrior isolla tuplaveellä.


Elinan matka nyrkkeilijänä

Elina tiesi haluavansa nyrkkeillä jo lapsena. Haave ei kuitenkaan saanut kannustusta ja tukea, joten Elina jätti ajatuksen hautumaan. Vasta 20-vuotiaana Elina löysi nyrkkeilysalin. Salille ensimmäisen kerran astuessaan Elina tunsi löytäneensä oman paikkansa. Kuusi vuotta myöhemmin Elina sai kaulaansa EM-mitalin 69-kiloisten painoluokassa. Elinan kehityskaari on siis huima!

Elina kertoo, että matka urheilijana on antanut paljon muutakin kuin urheilullisia onnistumisia. Matka on tuonut mukanaan henkistä kasvua ja tukenut oman identiteetin rakentumista.

”Nyrkkeilyn kautta olen löytänyt oman polkuni. Olen tosi ok just tällaisena kuin olen. Olen rohkeasti lähtenyt rakentamaan omaa polkuani.”, Elina kertoo.


Urheilu-uran haasteet ja varjopuolet

Elinan tie huipulle on sisältänyt myös haasteita. Vuoden 2019 alussa Elina kertoi vaihtavansa seuraa Tampereen Voimailuseurasta Helsingin Tarmoon. Syynä oli valmennukselliset haasteet. Elina puhuu avoimesti myös haasteistaan syömisen kanssa. Ulkonäköpaineet, tavoitteet sekä painoluokkalaji ajoi Elinan kamppailuun syömisen kanssa.

“Haastavinta urheilussa on ollut syöminen. Laji on painoluokkalaji ja ulkonäköpaineet ovat esillä naisurheilussa. Tästä haasteesta puhutaan vasta sitten, kun haaste on selätetty. Asiasta voisi puhua vielä enemmän ja avoimemmin.”

Elina on puhunut asiasta julkisuudessa ja toivoisi, että useammat naisurheilijat astuisivat esiin tärkeän asian puolesta.

”Paine on kova niille, jotka ovat armottomia itselleen ja niille joilla löytyy taipumusta syömishäiriöön. Käyn jatkuvasti kamppailua syömisen kanssa urheilun ohella. Koen kuitenkin, että tällä kamppailulla on joku tarkoitus, joka selviää minulle myöhemmin.”, Elina toteaa.

ElluGee-nyrkkeilijä

 

Oman kehon kuuntelu on tärkeää niin urheilijan kuin muidenkin hyvinvoinnissa. Taidon voi oppia harjoittelemalla ja olemalla itselleen armollinen.

”Havahdun välillä siihen, että en pidä tarpeeksi huolta hyvinvoinnistani. En kuuntele kehoani ja aseta rajoja tarpeeksi. Minulla ei ole kipukynnystä ja sen takia on vaikea hahmottaa, missä omat rajat kulkee. Olenko oikeasti kipeä vai kuvittelenko vain?

Oma hyvinvointi lähtee siitä, että kuuntelee omaa kehoaan. Se on tosi haastavaa, kun ympäristössämme on jatkuvasti hälinää. Kroppa on kuitenkin niin viisas, että se osaa kertoa, kun kaikki ei ole kunnossa.”


Kehitys motivoi - unelmat vaativat kovaa työtä

“Mikä motivoi sinua, on kysymys, mikä olisi hyvä esittää itselleen säännöllisin väliajoin. Minua motivoi ajatus siitä, kuinka pitkälle voin omalla tielläni päästä. Motivoidun omasta kehityksestä niin nyrkkeilyssä kuin fyysisellä sekä henkisellä tasolla.”

ElluGee-nyrkkeilijä

 

Unelmat. Elina mietti vielä kuukausi ennen EM-kisoja Sofiassa 2018, että hän ei pysty saavuttamaan tavoitteitaan ja lopettaa koko touhun. Vaikka Elina on aina uskonut pärjäävänsä ja tavoitellut korkeimpia sijoituksia, mahtuu urheilijan uralle erilaisia hetkiä sekä ajatuksia. Epäröinnistä huolimatta kuukautta myöhemmin Elina seisoi EM-kisojen korkeimmalla pallilla.

Elinalla nousee kaksi asiaa mieleen, kun puhutaan unelmista.

Luottamus omaan tekemiseen


“Muista luottaa itseesi. Se on kaiken perusta. Kun uskaltaa unelmoida, unelmat voivat toteutua. Vaikka välillä tulee takapakkia ja vaikeita aikoja, luota itseesi, haasteet kehittää sinua enemmän kuin onnistumiset. Haasteiden kautta kasvat ja olet lähempänä unelmiasi.“


Kova työ palkitaan


“Isojen unelmien varrelta löytyy isoja epäonnistumisia voittojen ohella. Matka kohti unelmia on arvokasta. Ilmatteeksi ei voi saada mitään. Unelmat vaatii paljon työtä ja kun epäonnistuu matkalla, ei tule luovuttaa. Epäonnistuminen on usein käännekohta kohti unelmia.“


Warrior, soturi


“Kuuntele sydäntäsi - löydä oma soturisi. ” ellugee.fi

Elina vertaa sanaa “soturi” hänen arvoihinsa. Soturi on Elinan mielestä reilu, oikeudenmukainen, avoin, rehellinen, auttavainen, hyväsydäminen.


Miten juot kahvisi Elina?

“Riippuu tilanteesta. Warrior Coffeen pikavoikahvipaketti on mukanani matkoilla. Kotona juon kahvini hifistellen. Kahvihetki on minulle tärkeä - juon päivässä yhden-kaksi kuppia kahvia ja nautin niistä hetkistä.“

“Hyvä kahvi kuvastaa mun arvoja ”, Elina naurahtaa.


Ellu Geen matkaa voit seurata Warrior Coffeen somessa sekä Elinan sosiaalisen median kanavissa.

Instagram: ElluGee

Facebook: ElluGee

 

ElluGee videohaastattelu

Ellu Gee - pitkä

 

Julkaistu 05.04.2019
Aihe: Ajankohtaista, Warriorit