<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Kahviautomaatin leasing - mikä ja miksi?

Julkaistu 15.11.2018 | Aihe: Kahvikone työpaikalle

Suodatinkahvi-toimisto

Kahvikoneen, tai minkä tahansa muun laitteen leasing, on monelle yritykselle erittäin hyvä tapa hankkia uutta kalustoa. Käteis- ja kassavarojen hallinta on elintärkeää jokaiselle yritykselle, eli kalustohankintoja tehdessä kannattaa perehtyä rahoitus- ja hankintavaihtoehtoihin.

Leasingilla tarkoitetaan jonkin laitteiston tai kaluston pitkäaikaista vuokraamista, jolloin yrityksen käteisvaroja ei tarvitse investoida hankintaan. Katsotaan hieman tarkemmin mitä leasing tarkoittaa ja mitä hyötyjä siitä on.

Olemme Warrior Coffeella huomanneet, että leasingilla, tai "liisaamalla" laitteistoa yritykselle laatuun kannattaa ja voi panostaa. Käteisvaroilla yrityksen hankintoja tehtäessä hankittavan laitteiston kustannuksella on erittäin oleellinen merkitys. Tällöin myös tarvittavista ominaisuuksista joudutaan tinkimään. Liisaamalla laitteita voidaan panostaa enemmän laatuun ja tehdä vähemmän kompromisseja ominaisuuksien suhteen.  Meillä Warrior Coffeella tavoitteemme on aina auttaa asiakastamme löytämään paras ratkaisu heidän tarpeeseen. Joskus tämä tarkoittaa myös sitä, että asiakas ei valitse meitä vaan jonkun toisen ratkaisun. 

Puredutaan nyt tarkemmin siihen, mitä kahvikoneen leasing tarkoittaa (hankitpa niitä keneltä tahansa). 

 

 KAHVIKONEEN LEASING

Kahvikoneen ostaminen omaksi

Mikäli teillä on pieni toimisto tai olet hankkimassa kahvikoneita kotiin, et välttämättä hyödy leasingista. Pienellä toimistolla tarkoitetaan tässä yhteydessä työporukkaa, jossa on muutama työntekijä ja kahveja nautitaan noin 5-20 päivässä. Pienempäänkin tarpeeseen kannattaa valita mieltymysten mukaan laadukas kahviautomaatti, joka jauhaa pavuista kahvin ja käyttää oikeaa maitoa. Toinen suosittu vaihtoehto on tietysti suodatinkahvinkeitin ja monelta työpaikalta löytyykin molemmat.

Kun kahvilaite ostetaan omaksi, normaali takuu on yleensä 12-24kk. Kertainvestoinnin suuruus riippuu siitä millaista kahvia toimistolla halutaan nauttia ja kuinka paljon sitä nautitaan päivittäin. Laadukkaan kahviautomaatin voi hankkia omakseen noin 1000-2500 eurolla toimistolle ja pätevä suodatinkahvinkeitin maksaa noin 150-1200 euroa.

Mikäli työpaikalla on sen verran kahvittelijoita, että kahvia kuluu yli 20 kuppia päivässä ja tarpeet kasvavat, tarvitaan hieman jykevämpää kalustoa. Kun toimistolla on vähintään 10-15 ihmistä ja halutaan nauttia vaivattomasti kahviautomaatin herkuista, kannattaa kahvikoneiden laatuun ja kapasiteettiin panostaa. Käytännössä kahviautomaatin koko ja hinta menee käsikädessä käyttötarpeen mukaan ja omaksi ostamisen sijaan leasing on erittäin hyvä vaihtoehto. Tarkastellaan seuraavaksi lisää kahvikoneiden leasingia sekä hintoja.

 

Kahvikoneen leasing-sopimus ja hinnat 

Kahvikoneen hankkiminen leasingilla tarkoittaa laitteiston pitkäaikaista vuokraamista, jossa laitteen hankkija maksaa kuukausittaista maksua laitteen käytöstä, tyypillisesti 24-48 kuukauden ajan. Tällöin yrityksen käteisvaroja ei tarvitse sitoa kahvilaitteisiin. Monessa yrityksessä myös esim. IT-laitteisto, kuten tietokoneet ja puhelimet, hankitaan leasingilla. Tällöin kuukausittaiset käyttökustannukset pysyvät pienenä ja sopimuskauden päätyttyä voidaan vaihtaa laitteisto uusiin. Sama pätee myös kahviautomaatteihin.

Laadukkaan kahvikoneen (jauhaa pavuista kahvin ja käyttää tuoremaitoa sekä laadukasta kahvia) hinta muodostuu päivittäiseen käyttäjämäärään sekä valittujen ominaisuuksiin perustuen. Alla muutamia esimerkkejä kustannustasosta.

Esimerkkejä laadukkaiden erikoiskahviautomaattien leasing-hinnoista

 • 10-40 henkilön toimistolle: noin 5300 euroa tai noin 159 euroa kuukaudessa leasingilla 36kk. Näillä laitteilla onnistuu myös kaakaon tai esim. chai latten valmistus.
 • 40-100 henkilön toimistolle: noin 9950 euroa tai noin 295 euroa kuukaudessa leasingilla 36kk. Lisää nopeutta ja kapasiteettia, myös kaakao ja chai latte onnistuu.
 • 100-200 henkilön toimistolle: noin 11500-16000 euroa tai noin 340-475 euroa kuukaudessa leasingilla 36kk. Jykevimmät laitteet kykenevät korkeaan volyymiin tinkimättä silti laadusta.

 

Yllä olevat esimerkit ovat viitteellisiä, joten kannattaakin aina kysyä kahvikumppanilta tarkemmin millainen ratkaisu olisi paras juuri teidän tarpeeseen. Lopullinen hinta muodostuu toiveiden ja ominaisuuksien mukaan - muista pyytää aina selkeästi mitä ominaisuuksia hintaan kuuluu ja mistä hinta koostuu (jotta ei tule yllätyksiä!). Myös jykevämpiä suodatinkahvilaitteita (eli kodeista löytyviä kahvinkeittimiä suuremmat ratkaisut) voi hankkia leasingilla.

Leasing-sopimuksella kahvikoneita hankittaessa ostaja tekee sopimuksen leasing-rahoitusyhtiön kanssa sovituksi ajaksi ja kahvikumppani hoitaa palvelun, tuotteiden sekä laitteiden toimituksen. Asiakkaana voit käyttää kahvikumppanin ehdottamaa leasing-rahoitusyhtiötä tai vaihtoehtoisesti myös omaa leasing-rahoitusyhtiötä, jolta olette hankkineet esim. IT-laitteistoa.

Kahvilaitteiden ylläpito, kuten kahvipapujen ja maidon lisääminen ovat välttämättömiä toimenpiteitä päivittäin. Kahvipavut ja maidot on helppo lisätä itse kahvikoneisiin. Päivittäisten puhdistustoimenpiteiden tekeminen on myös mutkatonta laadukkailla laitteilla, eivätkä ne vie montaa minuuttia aikaa.

Pohdi vielä tätä: kannattaako teidän maksaa palveluntarjoajalle siitä, että he käyvät täyttämässä ja puhdistamassa kahvikoneitanne vai sujuuko tämä työpaikallanne sisäisesti? Täysin ulkoistetut kahvipalvelut eivät aina vastaa laatuvaatimuksiin kahvin ja laitteiden osalta, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota ennen leasing-sopimuksen tekoa.

Katsotaan seuraavaksi miten oikeanlainen kahvikone tai kahviratkaisu valitaan työpaikalle.

 

Kahvikoneen valinta

Sopivan kahvikoneen valintaa ennen on oleellista tietää päivittäisten kahvinjuojien määrä. Tämän tiedon valossa oikean kokoisten kahvilaitteiden tai laiteyhdistelmien valinta on helppoa.

Oleellista on myös päättää halutaanko toimistolla juoda suodatinkahvia vai/ja espressopohjaisia erikoiskahveja kuten cappuccinoa, lattea, americanoa tai espressoa.

Kun kotikäyttöön suunniteltu kahvinkeitin ei enää riitä täyttämään toimistonne suodatinkahvijanoa, oikea valinta on hieman suurempi kahvinkeitin. Käyttölogiikka näissä laitteissa on sama kuin kotikäyttöön tarkoitetuissa kahvinkeittimissä: laitetaan suodatinpaperi paikalleen, annostellaan oikea määrä kahvia ja uutetaan kahvi isompaan termosastiaan tai pannuun suoraan.

Kahvimylly on erittäin suositeltava lisä toimistoille, joissa halutaan valmistaa suodatinkahvia. Vastajauhettu, tuore kahvipapu antaa parhaat aromit kahviin juuri ennen valmistamista.

Suosittelemme lämpimästi lataamaan alta oppaan, jonka opeilla osaat varmasti valita oikeanlaisen kahvikoneen teidän työpaikalle.

Toimistokahvi

LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA TÄSTÄ

 

 

Leasingin edut

Kahvikoneen hankinta leasingilla on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, etenkin työpaikan väkimäärän kasvaessa.

Etuja kahvikoneen hankinnasta leasingilla:

 • Voit valita laitteiston tarpeen ja ominaisuuksien mukaan, hinta ei ole tärkein (eikä usein myöskään paras) ja ainoa kriteeri 
 • Saatte varmasti laitteiston, jonka avulla saatte laadukasta kahvia (laadukkaista raaka-aineista)
 • Yrityksen käteisvaroja ei tarvitse sitoa laitehankintaan, vaan maksatte vuokraa laitteesta (yrityksen kirjanpidossa kahvikone on tällöin vuokrakustannus)
 • Voitte vuokrausajan päätteeksi usein ostaa käyttämänne kahvilaitteen omaksi yhdellä kuukausierällä (tai palauttaa laitteen ja hankkia uudet)
 • Laadukkaalta kahvikumppanilta saatte leasing-sopimuksen näppärästi ja voitte keskittyä yrityksenne ydintoimintaan - myös kassavarojen osaltaKahvin ja tarvikkeiden hankinta

Kahviin kannattaa suhtautua kuten muihinkin tuoretuotteisiin. Tuoreena kahvin aromit ovat parhaimmillaan ja tarjoaa herkullisen makuelämyksen. Huomaat kyllä eron 2 viikkoa sitten ja 9 kuukautta sitten paahdetun kahvin välillä.

Yleensä kahvikumppanilta saa myös siis kahvit, joten kannattaakin varmistaa, että saatte tuoretta laatukahvia tarvitessanne lisää. Kun hankkii laitteet ja kahvit laadukkalta kahvikumppanilta, saat kahvit aina tuoreena.  Laadukkaat kahviautomaatit käyttävät kahvipapuja sekä tuoremaitoa - eivät jauhettua kahvia ja jauhemaitoa.


--

Kuten nähdään, leasing on varsin yksinkertainen ja fiksu tapa hankkia myös kahvilaitteet toimistolle. Voitte tällöin panostaa laatuun ja olla sitomatta yrityksen käteisvaroja kahvilaitteisiin.

Toivoittavasti näistä vinkeistä oli sinulle iloa! Mikäli haluat kysyä lisää, ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää!

 

Kahviterkuin,

Riku


LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA

Opi kaikki tarpeellinen onnistuneen kahvikulttuurin luomiseksi toimistolla - lataa ilmaiseksi 70-sivuinen kuvitettu oppaamme!

Sisältö:

 • Kahvikulttuurin merkitys työpaikoilla
 • Vinkit täydellisen kahvihetken luomiseksi
 • Kahvilaitteiden valinta työpaikalle
 • Espressolaitteen hankinta työpaikalle
 • Kahvin myyntihinnan muodostuminen
 • Kahvin paahtamisen ABC
 • Voikahvi ja tee

LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA TÄSTÄ

Julkaistu 15.11.2018
Aihe: Kahvikone työpaikalle