<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=469628799895805&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

« takaisin blogin etusivulle

Ilmastonmuutos uhkaa myös kahvia

Julkaistu 08.06.2017 | Aihe: Kahvi, Ajankohtaista, Espresso

coffee-sundried-honey

 

 Uutiset öljyvarantojen hiipumisesta ovat olleet tapetilla jo pidemmän aikaa. Yhä uhkaavammaksi alkaa kuitenkin muodostua sen todellisen mustan kullan ja vähintään yhtä tärkeän polttoaineen kahvin tulevaisuus maapallollamme.

 

Ilmastonmuutos vaikuttaa kahvinviljelyyn

Ilmastonmuutoksen myötä maapallon nouseva keskilämpötila sekä sääilmiöiden radikalistoituminen aiheuttavat ongelmia kaikissa (kahvin) tuotantoportaan vaiheissa, mutta erityisesti tämä näkyy itse plantaaseilla. Jatkuvasti yleisemmät kuivakaudet sekä sitä vastoin väärään aikaan iskevät rankkasateet verottavat kovalla kädellä kahvisatojen määrää ja laatua. Vain puolenkin celsiusasteen muutos maapallon keskilämpötilassa vaikuttaa sadon tuottoon, tuoksuun ja aromiin. Nousua on kuitenkin tiedossa reilusti enemmän ja suurin osa kehitysmaiden kahvintuottajista eivät nykyisellään ole valmiita edes kahden asteen kasvuun ( lähde).

Arabica-papujen tulevaisuus

Erityisesti ilmasto-olosuhteiden kannalta vähemmän tolerantin Arabica-pavun kannalta tämä on kaikin puolin huonompi juttu.Tutkimuksen mukaan koko lajike saattaa hävitä palloltamme seuraavan 70 vuoden sisällä. Ennusteiden valossa vuoteen 2050 mennessä yli puolet nykyisestä viljelypinta-alasta muuttuu käyttökelvottomaksi. Arabican hallitessa vielä toistaiseksi maailman markkinoita 75-80% tuotanto-osuudellaan ( coffeeresearch.org), on muutoksia tällä saralla varmasti luvassa.

Mitä voisimme tehdä toisin? 

Vaikka The End häämöttääkin vielä kymmenien vuosien päässä niin sanotaan että vähiin käy ennen kuin loppuu . Tuotannon laskiessa sekä kehittyvien markkinoiden (esimerkiksi Brazilia, Intia ja Kiina) kysynnän kasvaessa tavalliselle härmäläiselle sumpinkeittäjälle tilanne näyttäytyykin jatkuvasti heikompana saatavuutena sekä nousevina hintoina ( The Guardian).

Paljon on kuitenkin vielä tehtävissä. Lisäämällä tuotantoportaiden eri tasojen koulutusta, yhteistyötä sekä rahallista tukea voidaan negatiivista kehityssuuntaa jarruttaa ja kääntää hiljalleen kohti parempaa. Vaikka pääosin kehitysmaissa toimivien kahvitilallisten resurssit ovat vähäiset, pyritään tuotantoprosesseja kasvavissa määrin kehittämään vähäpäästöisempään ja kestävämpään suuntaan. Se vaatii kuitenkin aikaa, pelimerkkejä sekä ennen muuta kaikkien tahojen yhteistyötä.

coffee-sundried-honey

Ja jokaisella kahvia kuluttavalla on mahdollisuus vaikuttaa.

Tutustumalla kahvinsa alkuperään, tukemalla kestävän kehityksen periaatteita noudattavia, läpinäkyviä yrityksiä sekä vähentämällä hiilijalanjälkeään voi jokainen ottaa niitä suuremman muutoksen kannalta välttämättömiä yksilötason askelia. Tutkimusten mukaan isoimmat päästönaiheuttajat tuotantoketjussa ovat farmi ja kahvila. Näin ollen valitessamme mitä ja missä kuppimme juomme, vaikutamme suoraan mitä kehityssuuntaa haluamme tukea.

Koska Warrior Coffeella haluamme juoda ja tarjota laadukasta kahvia jatkossakin, ovat anturimme herkkinä näille asioille. Meille on äärimmäisen tärkeää että papujen matka tilalta pakettiin on läpinäkyvää. Meidän toiminnan peruskivessä on tämän vuoksi myös luomusertifiointi. Myös Arabican saatavuuden jatkuvasti heikentyessä olemme jo muutaman vuoden ajan tutkineet ja käyttäneet ilmastomullistusten kanssa paremmin pärjäävää Robustaa osana mitä päräyttävimpien kahvihetkien loihtimista. Kaikki luonnollisesti luomuna.

Tuomionpäivä ei vielä ole käsillä, aurinko paistaa ja hyvää kahvia saa yhä. Mutta pysytelläänpä asian tiimoilla hereillä, samalla jokaisesta huulillemme asettamastamme kupista nauttien.

Kahviterveisin,

Warrior Coffeee 

null

 Mauri mietteliäänä kahvitilalla Cundinamarcassa, Kolumbiassa.


LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA

Opi kaikki tarpeellinen onnistuneen kahvikulttuurin luomiseksi toimistolla - lataa ilmaiseksi 70-sivuinen kuvitettu oppaamme!

Sisältö:

  • Kahvikulttuurin merkitys työpaikoilla
  • Vinkit täydellisen kahvihetken luomiseksi
  • Kahvilaitteiden valinta työpaikalle
  • Espressolaitteen hankinta työpaikalle
  • Kahvin myyntihinnan muodostuminen
  • Kahvin paahtamisen ABC
  • Voikahvi ja tee

LATAA ILMAINEN TOIMISTOKAHVIN KÄSIKIRJA TÄSTÄ

Julkaistu 08.06.2017
Aihe: Kahvi, Ajankohtaista, Espresso